Cherry Heering

Orginalet eller anfadern till alla moderna körsbärslikörer är Cherry Heering, som framställs enligt orginalreceptet från 1818 och som lagras i tre år innan buteljering. Cherry Heering är också en av de viktigaste ingridienserna i den berömda cocktailen "Singapore Sling" som togs fram på Raffels Hotel någongång mellan 1910-1915.

När dansken Peter F. Heering i början av 1800-talet började producera sin likörbrandy på de lokala körsbären från Dalby, utanför Köpenhamn, hade han nog ingen aning om att hans skapelse en dag skulle bli en av de mest ikoniska drinkingredienserna och flaskorna någonsin.

På den tiden drack man mest vad som producerades lokalt och det var endast de rika och mäktiga som kunde lyxa till det med dyrbar importsprit eller smaksättningar tillverkade på exotiska frukter och bär från fjärran länder.

Genom sina affärskontakter lyckades Peter Heering ganska snart få sin nya brandylikör till England, där den tog såväl det gindrickande folket som det brittiska hovet med storm. Det gick så bra att t o m The Brittish East India Trading Company började ta med Heering Cherry Brandy på sina handelsresor till Sydostasien, där den fick ett nytt hem. Genom detta hade Peter F. Heering inte bara skapat världens första Cherry Brandy-likör utan även lagt grunden till ett av världens första globala spritvarumärken.

Herring Cherry Liqueur görs fortfarande på en mycket speciell och unik typ av körsbär som i vilt tillstånd endast går att finna i delar av Danmark. När man skördat körsbären krossas de med kärnorna kvar för att ge den unika nötigheten man hittar i Heering Cherry. Efter pressning samlar man upp all juice och pressrester i stora ekfat där allt får macerera med alkohol i flera månader. Denna legendariska likör har nu fyllt hela 200 år.


249,00 kr
Please select variants first