PRODUKTER

Dubbonet

Fransk aperitif från Roussilion i södra Frankrike, som infuserats med olika örter och kryddor. Dubonnet är lagrad på ekfat i tre år innan den buteljeras.

79,00 kr

Dolin Rouge

Ett historiskt vermouthvarumärke. Dolin har tillverkats i enligt samma recept i de franska alperna, Chambery sedan 1821. Chambery är det enda området i franksrike som har en egen Appellation d'Origine för vermouth. Dolin är nu den enda producenten som gör Vermouth de Chambéry.  Denna röda variant av Dolin är torrare och lättare i stilen, eftersom den är färgad av de örter som används vid tillverkningen istället för röd vinbas. 1815 bygger 25-åringe Joseph Chavasse en liten likörfabrik i de franska alperna där han har tillgång till de absolut bästa örterna. Han ger sina likörer namn som Parfait Amour (perfekt kärlek), Amour sans fin (evig kärlek) och Eau d' or (gyllene vatten). 1821 börjar Joseph som sagt, inspirerad av sina grannar i det Italienska Turin, att tillverka en Vermouth, dock med en torrare karaktär. När hans älskade dotter Marie Rosalie sedan gifter sig med Louis Ferdinand Dolin hade Marie Rosalies far, Joseph lagt en god grund till företaget och Louis Ferdinand Dolin viger sitt liv åt att vidareutveckla det fantastiska konceptet och ger denna unika Vermouth sitt namn. Dolin har sedan 1821 dess gjorts av samma recept i den alpina omgivningen som omger staden Chambéry. Dolin de Chambery fick som enda Vermouth en egen appelation 1930 - "Appellation d'Origine Vermouth". Den torrare "Chambéry stilen" var som störst under slutet på 1800-talet och början av 1900-talet. Denna Vermouth anses av många framstående bartenders vara det givna valet av vit torr Vermouth. Av Dolin's varianter finns också Dolin Rouge, en röd och söt vermouth av högsta kvalitet. Väl lämpad för klassiker som Manhattan och Negroni. Denna vermouth är lättare i stilen än sina Italienska kusiner, med alpina örter och en mer vinbetonad karaktär.

269,00 kr

Dolin Dry Vermouth

Ett historiskt vermouthvarumärke. Dolin har tillverkats i enligt samma recept i de franska alperna, Chambery sedan 1821. Chambery är det enda området i Frankrike som har en egen Appellation d'Origine för vermouth. Dolin är nu den enda producenten som gör Vermouth de Chambéry. Denna varianten av Dolin är elegant och torr.  1815 bygger 25-åringe Joseph Chavasse en liten likörfabrik i de franska alperna där han har tillgång till de absolut bästa örterna. Han ger sina likörer namn som Parfait Amour (perfekt kärlek), Amour sans fin (evig kärlek) och Eau d' or (gyllene vatten). 1821 börjar som sagt Joseph, inspirerad av sina grannar i det Italienska Turin, att tillverka en Vermouth, dock med en torrare karaktär. När hans älskade dotter Marie Rosalie sedan gifter sig med Louis Ferdinand Dolin hade Marie Rosalies far, Joseph lagt en god grund till företaget och Louis Ferdinand Dolin viger sitt liv åt att vidareutveckla det fantastiska konceptet och ger denna unika Vermouth sitt namn. Dolin har sedan 1821 dess gjorts av samma recept i den alpina omgivningen som omger staden Chambéry. Dolin de Chambery fick som enda Vermouth en egen appelation 1930 - "Appellation d'Origine Vermouth". Den torrare "Chambéry stilen" var som störst under slutet på 1800-talet och början av 1900-talet. Denna Vermouth anses av många framstående bartenders vara det givna valet av vit torr Vermouth. Av Dolin's varianter finns också Dolin Rouge, en röd och söt vermouth av högsta kvalitet. Väl lämpad för klassiker som Manhattan och Negroni. Denna vermouth är lättare i stilen än sina Italienska kusiner, med alpina örter och en mer vinbetonad karaktär.

269,00 kr

Amer Picon

Ikonisk fransk aperitif från Picon. Amer är en fransk aperitif som ofta är smaksatt med gentiana-rot och bitter apelsin. Perfekt som coktailingridiens eller varför inte servera en Picon Biere?

329,00 kr

China China Viriana Bigallet

Denna lite hemliga produkt har producerats av Bigallet sedan 1875. Det är en blandning av sött och bittert apelsinskal som macererats och destillerats med gentiana och söta kryddor. Tydliga toner av bitter, apelsin och lakrits med en avslutning av peppar och kanel. Félix Bigallet hade en dröm om att skapa nya och unika "aperitifs" och 1872 börjande han i Lyon (sydöstra Farnkrike) att tillverka sin högkvalitativa sprit. Redan 1885 gick verksamheten så pass bra att han var tvungen att flytta sin verksamhet till större lokaler och hittade då till byn Virieu sur Bourbre, i Isère, nära de franska alperna. China China Viriana har sedan dess tillverkats av de dyraste och finaste ingredienserna där apelsinskal och kryddor är framträdande ingredienser. China China smaksätts genom en macerering av både söta och bittra pomeransskal. Sin mörka färg får den genom använding av karamelliserat socker. China China Viriana har ofta kallats för "the fogotten liqour" men nu är den här för att kräva sin rättmätiga plats på barhyllan! Den går utmärkt att ersätta en Triple Sec med för en riktigt fyllig och kraftig cocktail.

299,00 kr

Orange Colombo Apéritif a la Orange

Orange Colombo är en elegant fransk aperitif där vin infuserats med skal av olika apelsinsorter från Côte d'Azur, till detta har olika kryddor som kininbark, kryddnejlika med mera tillsatts. Själva grundreceptet är gammalt och lokalt. Namnet kommer från just en av de apelsinsorter som man använder. Njut av Orange Colombo kyld, över is, eller i en cocktail.

299,00 kr

Apéritif Rinquinquin a la peche

Rinquinquin ("ran-can-can") är en ljus, traditionell persikoapéritif med vinbas som stimulerar sinnena och är uppskattad i hela Frankrike som det perfekta sättet att börja en måltid. Rinquinquin är en balanserad blandning av försiktigt infuserade söta sydfranska persikor, torkade persikakärnor, vitt vin, den doftrika oljan från citrus och socker för att skapa ett delikat, mjukt och fylligt aperitifvin. Rinquinquin sprudlar av fruktig persikosmak och inslag av aprikos och vanilj. Den är fruktig men ändå torr I Valle de la Durance skördas tre olika persikosorter, Cardinale, Coronet och Junegold på hösten, som sedan blandas med persikoblad, rörsocker och vitt vin från Luberon-regionen. Rinquinquin lagras i ungefär sex veckor i fat för att harmonisera denna subtila blandning. Destilleriet där tillverkningen sker ligger i bergen mellan Provance och alperna, en region fylld av örtväxter samtidigt som man har närheten till fruktodlingarna i de soliga södra distrikten. Liksom många aperitifs i Frankrike, började Rinquinquin att användas för dess terapeutiska egenskaper väl innan det blev ett vanligt inslag i den provensalska dieten. Själva namnet kommer från "requinquer" eller "uppfriskande" på svenska. Många familjer hade sina egna recept på denna dryck. Njut av Rinquinquin kyld, över is, eller i en cocktail. Storlek: 75 cl Alkoholstyrka: 15 %

299,00 kr

Pampelle Ruby Aperitif Francais

Fransk blodapelsinaperitif av högsta kvalitet. Utsökt! Pampelle Aperétif tillverkas i södra Frankrike, vid kanten av floden Charante. Smaken av blodgrapefrukt från Korsika, örter och citrusskal ger en frisk och fruktig karaktär som fångar stunden av L'apéro, just innan middagen när solen börjat sänka sig över medelhavet. Pampelle avnjutes bäst i olika lätta drinkar innan en middag eller som något svalkande. Smaken av fruktig blodgrape balanseras med en elegant bitterhet av citrusskal. Prova den gärna med soda i en high ball, ett vitt mousserande, eller varför inte i en fruktigare variant av en Negroni, Boulvardier eller Paper Plane? Framställningen görs genom att de olika kryddorna (bla. Kininbark och Gentianrot), blodgrapefrukt och citrusskalen av Yuzu, Cederat och Bigarade macerareas i en Eau de Vie. Till denna maceration tillsätts sedan ett destillat av blodgrapefrukt som destillerats i en kopparpanna. Tillsammans ger detta en verkligen utsökt aperitif med en fruktig och elegant smak av citrus och blodgrape. Njut av Pampelle över is, i en lätt spritz med soda och vin eller i en cocktail. Storlek: 70 cl Alkoholstyrka: 15%

239,00 kr

Berto Bianco

Denna klassiska Vermouth görs på det lilla hantverksdestilleriet "Antica Deistilleria Quaglia" i den byn Castelnuovo Don Bosco öster om Turin. Berto Vermouth baseras på lokalt vin från Piedmont distriktet i nordvästa Italien. Noggrant utvalda kryddor och aromatiska örter macereras långsamt i vinet. Berto är märkt med kvalitetsstämpeln "Piemonte Eccellenza Artigiana" Eleganta aromer av vita blommor, vanilj med en lätt ton av kryddor, kanel och russin. Smaken är mjuk och len med en fyllig balanserad bitterhet och en kryddig ton. Serveras gärna kyld vid ca 12-14 grader.

199,00 kr

Berto Rosso Vermouth

Denna klassiska Vermouth görs på det lilla hantverksdestilleriet "Antica Deistilleria Quaglia" i den byn Castelnuovo Don Bosco öster om Turin. Berto Vermouth baseras på lokalt vin från Piedmont distriktet i nordvästa Italien. Noggrant utvalda kryddor och aromatiska örter macereras långsamt i vinet. Berto är märkt med kvalitetsstämpeln "Piemonte Eccellenza Artigiana" Tydlig karaktär av vin med inslag av vanilj, citrus och kryddor med en rik fyllig smak och avslutning med en mild bitterhet. Serveras gärna rumstempererad till choklad eller med is och en aplesinzest.

199,00 kr