PRODUKTER

Kategorier

Pisco Barsol Torontel

Pisco Barsol produceras av Bodegas San Isidro i hjärtat av det piscoproducerande Peru, Valle Ica. Bodega San Isidro går tillbaks ända till 1800-talet och en mer kommersiell odling av druvor och produktion av pisco har pågått sedan 1919. Under master blender Dona Blanca Mendiolas styre på 1940-talet började ryktet om den exceptionella piscon sprida sig över landet och man plockade hem flera prestigefyllda troféer i olika tävlingar världen över. I början av 1960-talet tog Blancas son Don Alfredo Mendiola över produktionen från sin mor. Han blev dock tvungen att abrupt lägga ner allt när militären konfiskerad marken 1968. Marken delades istället upp bland alla arbetare som då valde att riva upp vinrankorna och istället satsa på mer snabba grödor. Det var först 2002 när de nuvarande ägarna tog över som man åter började odla vin och så småningom även producera pisco igen. Idag är samtliga druvor som används odlade på de egna markerna. Fokus för de nya ägarna ligger i att bibehålla kvalitén, hantverket och traditionen i det över 100 år gamla destilleriet. Även om man idag har både renoverat, byggt ut och moderniserat destilleriet är det fortfarande samma två kopparpannor som varit i drift sedan 1800-talet som används. För att ytterligare säkra kvaliteten tog man från start in Alfredo Mendiola i teamet för att övervaka och säkra produktionen. Under hans ledarskap och överseende har man med hjälp av modern teknik och kunskap sedan förfinat de ädla dropparna. Alla olika uttryck av Pisco barsol destilleras i mycket små batcher och alltid till buteljeringsstyrka så inget vatten eller andra tillsatser är tillsatta i efterhand. Namnet Barsol är en lek med dels namnet Bodega San Isidro men även med företagets mission att förse varje bra BAR med en äkta peruansk pisco som med hantverk fått växa fram under Valle Icas värmande SOL.

349,00 kr

Pisco Barsol Quebranta

Peruansk högkvalitativ Pisco gjord med den populära Quebrantadruvan. Ett måste för dina Pisco Sours! Storlek: 70 cl Alkoholstyrka: 41,3 % Pisco Barsol produceras av Bodegas San Isidro i hjärtat av det piscoproducerande Peru, Valle Ica. Bodega San Isidro går tillbaks ända till 1800-talet och en mer kommersiell odling av druvor och produktion av pisco har pågått sedan 1919. Under master blender Dona Blanca Mendiolas styre på 1940-talet började ryktet om den exceptionella piscon sprida sig över landet och man plockade hem flera prestigefyllda troféer i olika tävlingar världen över. I början av 1960-talet tog Blancas son Don Alfredo Mendiola över produktionen från sin mor. Han blev dock tvungen att abrupt lägga ner allt när militären konfiskerad marken 1968. Marken delades istället upp bland alla arbetare som då valde att riva upp vinrankorna och istället satsa på mer snabba grödor. Det var först 2002 när de nuvarande ägarna tog över som man åter började odla vin och så småningom även producera pisco igen. Idag är samtliga druvor som används odlade på de egna markerna. Fokus för de nya ägarna ligger i att bibehålla kvalitén, hantverket och traditionen i det över 100 år gamla destilleriet. Även om man idag har både renoverat, byggt ut och moderniserat destilleriet är det fortfarande samma två kopparpannor som varit i drift sedan 1800-talet som används. För att ytterligare säkra kvaliteten tog man från start in Alfredo Mendiola i teamet för att övervaka och säkra produktionen. Under hans ledarskap och överseende har man med hjälp av modern teknik och kunskap sedan förfinat de ädla dropparna. Alla olika uttryck av Pisco barsol destilleras i mycket små batcher och alltid till buteljeringsstyrka så inget vatten eller andra tillsatser är tillsatta i efterhand. Namnet Barsol är en lek med dels namnet Bodega San Isidro men även med företagets mission att förse varje bra BAR med en äkta peruansk pisco som med hantverk fått växa fram under Valle Icas värmande SOL.

299,00 kr

Pisco Barsol Acholado

Peruansk högkvalitativ Pisco Acholado. Storlek: 70 cl Alkoholstyrka: 41,3 % Pisco Barsol produceras av Bodegas San Isidro i hjärtat av det piscoproducerande Peru, Valle Ica. Bodega San Isidro går tillbaks ända till 1800-talet och en mer kommersiell odling av druvor och produktion av pisco har pågått sedan 1919. Under master blender Dona Blanca Mendiolas styre på 1940-talet började ryktet om den exceptionella piscon sprida sig över landet och man plockade hem flera prestigefyllda troféer i olika tävlingar världen över. I början av 1960-talet tog Blancas son Don Alfredo Mendiola över produktionen från sin mor. Han blev dock tvungen att abrupt lägga ner allt när militären konfiskerad marken 1968. Marken delades istället upp bland alla arbetare som då valde att riva upp vinrankorna och istället satsa på mer snabba grödor. Det var först 2002 när de nuvarande ägarna tog över som man åter började odla vin och så småningom även producera pisco igen. Idag är samtliga druvor som används odlade på de egna markerna. Fokus för de nya ägarna ligger i att bibehålla kvalitén, hantverket och traditionen i det över 100 år gamla destilleriet. Även om man idag har både renoverat, byggt ut och moderniserat destilleriet är det fortfarande samma två kopparpannor som varit i drift sedan 1800-talet som används. För att ytterligare säkra kvaliteten tog man från start in Alfredo Mendiola i teamet för att övervaka och säkra produktionen. Under hans ledarskap och överseende har man med hjälp av modern teknik och kunskap sedan förfinat de ädla dropparna. Alla olika uttryck av Pisco barsol destilleras i mycket små batcher och alltid till buteljeringsstyrka så inget vatten eller andra tillsatser är tillsatta i efterhand. Namnet Barsol är en lek med dels namnet Bodega San Isidro men även med företagets mission att förse varje bra BAR med en äkta peruansk pisco som med hantverk fått växa fram under Valle Icas värmande SOL.

309,00 kr