PRODUKTER

Hatozaki Pure Malt Japanese Whisky

Hatozaki Pure Malt Japanese Whisky har fått sitt namn efter den äldsta japanska fyren, byggd helt i sten. Denna spännande whisky är en söt och rökig whisky från Kaykodestilleriet. Tydlig doft av torkad frukt, toffee, äpplen och sommarblom och smak av söt honung, len vedeld och sultanrussin.

699,00 kr

Hatozaki Blended Japanese Whisky

Denna fantastiska japanska whisky har fått sitt namn efter den äldsta japanska fyren, byggd helt i sten. Hatosaki framställs av Kaikodestilleriet. För att göra det hela lite extra spännande har Hatosaki Blended har lagrats på olika typer av fat såsom, sherryfat, bourbonfat och Mizunara-ek och har en komplex smak med toner av körsbärsblom, päron och smörkola.

499,00 kr

Old Overholt Rye Whiskey

En klassisk Kentucky straight rye whiskey, lagrad i tre år innan buteljering. Old Overholt har tydliga inslag av vanilj, råg, kryddor och mycket ekfat.

499,00 kr

Wilcox Bourbon

Vår populära premium pouring-bourbon. Passar till det mesta och en absolut favorit i baren! Bourbon whiskey är den mest kända bland de amerikanska whiskeytyperna och står för merparten av all produktion och export. Råvaran till mäsken måste vara majs till minst 51 % och resten är blandningar utav mältat och omältat korn, råg och vete. Många producenter håller den exakta blandningen (Mash bill) och dess proportioner hemligt. Sammansättningen av råvarorna ger olika karaktär på slutprodukten, en högre andel majs ger t.ex. en sötare smak. Lagringen är densamma som hos övriga typer, två år på nya och rostade amerikanska fat. Namnet bourbon kommer från det county, eller kommun, där den moderna amerikanska whiskeyn sägs ha fötts, Bourbon county i Kentucky. Bourbon är ursprungsskyddat precis som cognac eller champagne så det måste produceras i USA och följa vissa lagstadgade kriterier. Ursprungligen är Bourbon ett gammalt franskt adelsnamn som idag lever vidare i olika sammanhang och som bland annat har kopplingar till det spanska kungahuset. Wilcox är en klassisk bourbon med en "mash bill" bestånde av mist 60% majs och resterande del korn. Majsen ger Wilcox dess sötma medan kornet ger de lite mer whiskytypiska smakerna av säd och kryddighet. Efter destillation till som mest 80% alkoholstyrka så vattnas bourbonen ner något och lagras på nya, rostade amerikanska ekfat i minst 2 år. Därefter blandas den med vatten ner till "bottle strength" i detta fall 40%. Kort och gott ger detta Wilcox sin lite rökiga doft med toner av vanilj och ek. Smaken har inslag av toffee, söt majs och vanilj med ett kryddigt avslut. Wilcox är en utmärkt bourbon för cocktails och levererar en riktigt bra kvalitet för ett bra pris. Storlek: 70 cl Alkoholstyrka: 40 %

289,00 kr

Sheep Dip Islay

Fantastik Islay-whsky med en tydlig men balanserad rökighet. Vinnare av "best peated malt" på Stockholm Beer & Whisky! Storlek: 70 cl Alkoholhalt: 40 %

249,00 kr