PRODUKTER

Nuestra Soledad Ejutla

Palenques (Distilleries): La Soledad, Don Pablo Region: La Compañia, Ejutla & Agua del Espino. Maestros Mezcaleros (Master Distillers): Gregorio Hernandez y Don Pablo Agave: 100% Espadín La Compañía är en liten by i Ejutla-distriktet, sydväst om Oaxaca de Juárez. Gregorio Hernández "Don Goyo" har sina ägor på en platå som ligger hela 1500 m över havet. I de branta sluttningarna överlever endast de mest hårdföra agavesorter som klarar av det karga landskapet. Ejuttla är en komplex mezcal som framställs av Pablo Vásquez eller "Tío Pablo", som har sin palenque i byn  Agua del Espino, där han lägger ner hela sin själ i att framställa varje batch. Tillammans skapar Don Goyo och Tio Pablo en riktigt bra Mezcal till ett överkomligt pris!

398,00 kr

Agave de Cortes Joven

Agave de Cortes Joven görs till 100% av Espadin. Den framställs på ett traditionsenligt vis av mezcalero Leoncio Santiago i en kopparpanna i staden  Santiago Matatlan. Cortesfamiljen har producerat mezcal i Santiago Matatlan i fem generationer. De äger och driver även restaurangen och mezcalerian "Mezcalogia" i centrala Oaxaca City!

439,00 kr

El Jolgorio Espadín

El Jolgorio Espadin framställs företrädesvis av vild Espadinagave som är rätt olik odlad espadinagave. El Jolgorio betyder ungefär "juvelsamligen". Jolgorios är små festivaler som hålls i bergsbyar i Oaxaca, Mexico. Man firar födslar, giftermål, begravningar och helgon. I generationer harc Mezcalen varit central för dessa små festivaler. 2010, började  Cortésfamiljen att bygga ett samarbete av de mest framstående destillatörerna från Oaxaca. Nu ingår mer än 16 familjer i samarbetet med El Jolgorio som arbetar i olka delar av Oaxaca, Mexico. Varje flaska är märkt för hand och unik! Det finns en rad olika uttryck i denna serie men vi har valt att fokusera på just El Jolgorio Espadín!

498,00 kr

Yola Mezcal

Yola Mezcal är ett samarbete mellan tre kvinnor; en Svenska, en Amerikanska och en Mexikanska som träffades på en Mezcaleria i Mexiko för några år sedan. Yola var den Mexikanska bartendern som serverade Lycke-Li (Sverige) och Gina (USA) och de tre bestämde sig för att göra en bra Mezcal tillsammans. Det visade sig att Yolas morfar hade en palenque som han köpt 1971 och sedan dess gjort sin Mezcal där. Mezcalen görs i San Juan del Rio i Oxaca av 100% agave, mestadels Espadina och en mindre del Madrecuixe. Mezcalen är ekologisk och görs på traditionellt vis i små batcher där agaven bakas i jordugnar och krossas med stenhjul som dras av en häst. Fermentationen sker med naturlig jäst och tar ca sex dagar. Efter destillationen dubbeldestilleras spriten i en kopparpanna och blandas med lokalt källvatten till 45%. Filtrationen sker sedan för hand och lagras i glasbehållare i 2-4 veckor innan buteljering, som också sker för hand. Man har som idé att i största utsträckning försöka anställa kvinnor för att förbättra deras ekonomi och självförsörjning. Denna del av Mexiko kämpar fortfarande med en svag ekonomi och kvinnorna på landsbygden arbetar i stor uträckning i hemmen och på gårdarna. Att kunna ge dem en extrainkomst är en viktig del av Yolas projekt. Yola är en smakrik och fruktig mezcal med lätta rökiga inslag och en mjuk smak. Den gör sig utmärkt att dricka rent på is eller i cocktails.

439,00 kr

Don Fulano Blanco Overproof

Stilren 100%-ig agave tequila som destillerats i ett unikt "double-distillation tower" och som sedan buteljerats på hela 50%. (Inte som alla andra tequilas som annars brukar ligga runt 38-40%)

570,00 kr

Don Fulano Blanco

Don Fulano Blanco är en utsökt premium-tequila med komplexa aromer. Den framställs från en 10-årig blå agave som odlats i Jalisco. Don Fulano vilar 60 dagar på rostfria tankar innan den buteljeras.

499,00 kr

Tequila Corralejo Anejo

Corralejo Anejo Tequila är en 100%-ig  blå weber agave Tequila. Anejon har lagrats på amerikanska vita ekfat i minst 1 år och har en söt, nötig karaktär med rökiga inslag. Hacienda Corralejo grundades redan 1775 av Don Pedro Sánchez de Tagle. Allt sedan dess har man bevarat traditionen att tillverka Tequila av högsta kvalitet. Corralejo ligger i Penjamo i delstaten Guanajato vilket är ett av fem områden där sprit gjord på blå agave får kallas Tequila. Agaveplantorna skördas alla för hand i Penjamo vid 8 till 10 års ålder för att garantera den bästa råvaran. När agaven skördats bakas den i traditionella ugnar vilket bidrar till tequilans karaktäristiska smak. Efter detta fermenteras agavejuicen i 96 timmar innan den destilleras. Corralejos Tequilas kännetecknas alla av deras citruskaraktär och örtiga inslag tillsammans med toner av peppar. Det gör dem till det utmärkta valet till tequilabaserade cocktails. Corralejo Anejo lagras i 12 månader på mediumrostade fat av amerikansk ek, som ger inslag av vanilj. Corralejo Anejo kännetecknas av sin fruktighet med nyanser av grapefrukt och söta citrusfrukter. Den röda flaskan står för mexikanernas syn på den röda färgen som en symbol för framgång och ära. Alkoholhalt: 38% Storlek: 70 cl

449,00 kr

Tequila Corralejo Reposado

Hacienda Corralejo grundades redan 1775 av Don Pedro Sánchez de Tagle. Allt sedan dess har man bevarat traditionen att tillverka Tequila av högsta kvalitet. Corralejo ligger i Penjamo i delstaten Guanajato vilket är ett av fem områden där sprit gjord på blå agave får kallas Tequila. Agaveplantorna skördas alla för hand i Penjamo vid 8 till 10 års ålder för att garantera den bästa råvaran. När agaven skördats bakas den i traditionella ugnar vilket bidrar till tequilans karaktäristiska smak. Efter detta fermenteras agavejuicen i 96 timmar innan den destilleras. Corralejos Tequilas kännetecknas alla av deras citruskaraktär och örtiga inslag tillsammans med toner av peppar. Det gör dem till det utmärkta valet till tequilabaserade cocktails. Corralejo Reposado lagras i 4 månader på olika typer av mediumrostade fat; fransk ek och amerikansk vitek. Denna reposado har en fyllig kropp och mycket inslag av gräs och citrus, eftersmaken har inslag av peppar och kokos. Flaskans blåa färg representerar den blå agaven och det historiska arvet. Alkoholhalt: 38% Storlek: 70 cl

379,00 kr

Tequila Corralejo Blanco

Hacienda Corralejo grundades redan 1775 av Don Pedro Sánchez de Tagle. Allt sedan dess har man bevarat traditionen att tillverka Tequila av högsta kvalitet. Corralejo ligger i Penjamo i delstaten Guanajato vilket är ett av fem områden där sprit gjord på blå agave får kallas Tequila. Agaveplantorna skördas alla för hand i Penjamo vid 8 till 10 års ålder för att garantera den bästa råvaran. När agaven skördats bakas den i traditionella ugnar vilket bidrar till tequilans karaktäristiska smak. Efter detta fermenteras agavejuicen i 96 timmar innan den destilleras. Corralejos Tequilas kännetecknas alla av deras citruskaraktär och örtiga inslag tillsammans med toner av peppar. Det gör dem till det utmärkta valet till tequilabaserade cocktails. Corralejo Blanco tappas på flaska efter destillationen i kopparpannan för att på bästa sätt representera den Blå Weberagaven som all tequila framställs av. Den klara flaskan symboliserar den ursprungliga tequilan och "vitt" som står för sanningen. Alkoholhalt: 38% Storlek: 70 cl

359,00 kr

Calle 23 Reposado

Tequila Calle 23 är en 100% agave tequila som uteslutande görs på agave från Jaliscos högland Los Altos. Calle 23 är ett ganska nytt varumärke med ett modernt tänk men med klassisk smakprofil och grund. Calle 23 grundades och drivs av Sophie Decobecq som är född och uppväxt i franska Lille. Sophie är utbildad biokemist med specialisering på jäst och jäsning. Genom praktik och studier i Mexico City fick hon även upp ögonen för agave. Efter avslutade studier begav hon sig därför till Sydafrika för att arbeta med agavesprit på ett destilleri där. När ägarna beslutade att lägga ner produktionen kände Sophie att det var dags att flytta till agavens hjärta, Jalisco, Mexico. Efter att ha konsultat åt olika destillerier bestämde hon sig för att starta sitt egna varumärke. Efter mycket experimenterande och destillerande hade hon äntligen nått det perfekta resultatet. Först efter att en vän frågat vad hennes fantastiska tequila hette slog det henne att hon faktiskt behövde ett namn. Sophie tittade sig omkring i kvarteret där hon bor och såg en gatuskylt, Calle 23 (gata 23), och varumärket var fött. En ganska unik del i Calle 23 är hur Sophie valt att jobba med olika jäststammar för att lyfta personligheten hos varje uttryck. Till Calle 23 Blanco använder hon sig av två olika jäststammar som lyfter agaven på bästa sätt. Till Reposado används en stam från Blanco samt ytterligare en som istället möter faten. Tillsammans skapar de en snygg harmoni och balans mellan agavens sötma och fatens kryddighet. Till Añejo används samma två som i Blanco för att inte förlora agaven i de tyngre fattonerna man får från den 16 månader långa lagringen. Agaven bakas långsamt i tryckkokare för att få en jämn bakning utan att bränna sockret. Destillering sker två gånger i enkelpannor till 54% och för de lagrade uttrycken sker nedvattning först efter lagringen. Calle 23 Reposado lagras i 8 månader på f.d. Bourbonfat vilket ger mjuka, varma toner av ek och vanilj som möter tequilans fruktighet och peppriga inslag. Storlek: 70 cl Alkoholstyrka: 40 %

365,00 kr

Calle 23 Blanco

Tequila Calle 23 är en 100% agave tequila som uteslutande görs på agave från Jaliscos högland Los Altos. Calle 23 är ett ganska nytt varumärke med ett modernt tänk men med klassisk smakprofil och grund. Calle 23 grundades och drivs av Sophie Decobecq som är född och uppväxt i franska Lille. Sophie är utbildad biokemist med specialisering på jäst och jäsning. Genom praktik och studier i Mexico City fick hon även upp ögonen för agave. Efter avslutade studier begav hon sig därför till Sydafrika för att arbeta med agavesprit på ett destilleri där. När ägarna beslutade att lägga ner produktionen kände Sophie att det var dags att flytta till agavens hjärta, Jalisco, Mexico. Efter att ha konsultat åt olika destillerier bestämde hon sig för att starta sitt egna varumärke. Efter mycket experimenterande och destillerande hade hon äntligen nått det perfekta resultatet. Först efter att en vän frågat vad hennes fantastiska tequila hette slog det henne att hon faktiskt behövde ett namn. Sophie tittade sig omkring i kvarteret där hon bor och såg en gatuskylt, Calle 23 (gata 23), och varumärket var fött. En ganska unik del i Calle 23 är hur Sophie valt att jobba med olika jäststammar för att lyfta personligheten hos varje uttryck. Till Calle 23 Blanco använder hon sig av två olika jäststammar som lyfter agaven på bästa sätt. Till Reposado används en stam från Blanco samt ytterligare en som istället möter faten. Tillsammans skapar de en snygg harmoni och balans mellan agavens sötma och fatens kryddighet. Till Añejo används samma två som i Blanco för att inte förlora agaven i de tyngre fattonerna man får från den 16 månader långa lagringen. Agaven bakas långsamt i tryckkokare för att få en jämn bakning utan att bränna sockret. Destillering sker två gånger i enkelpannor till 54% och för de lagrade uttrycken sker nedvattning först efter lagringen. Alkoholstyrka: 40% Storlek: 70 cl

349,00 kr